כאבים בזרוע במהלך פעולות שונות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/05/2020 | 11:32 | מאת: שון

שלום רב, מזה מספר שנים אני מתלונן על כאבים חריגים בידיים בזמן פעולות שונות כגון: נגינה בפסנתר, שכיבות שמיכה, החלפת נורה, החזקת טלפון במצב שכיבה אנכי לגוף ועוד. התחלתי בירור בנושא לפני שהתחילה מגיפת הקורונה, בביקור אצל אורטופד אשר בבדיקה מצא רגישות מעל הקומון אקסטנסור (ואני אוסיף - לא רק רגישות, אלא אפילו כאב), כמו כן מבחני טינל ופאלן ופינקשלטיין - שלילי. בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא ממצא מיוחד, ואני חושש מביצוע בדיקת EMG. אני ממתין לתור חוזר לרופא בעוד מספר שבועות. בינתיים רציתי לשמוע ממך, לגופה של הבעיה באופן כללי, כיצד ניתן לטפל בבעיה - מתסכלת ומכאיבה לי כבר מספר שנים ללא מזור. ברור לי שיש צורך בבדיקה קלינית וקשה לתת תשובות בפורום, אבל אם יש אפשרות לחוות דעתך באופן כללי על סמך מה שרשמתי, אני אשמח מאוד. תודה. שון

שון שלום אכן קשה לתת תשובה ללא בדיקה קלינית, והמידע שמסרת לא ממש מספק ומכוון אותי. רגישות במרפק כמו שכתבת יכולה להיות קשורה למה שנקרא "מרפק טניס", מבחני טינל ופינקלשטיין שייכים ל carpal tunnel אבל בדיקה חיובית או שלילית שלהם לא בהכרח נותנת תשובה חד משמעית. לגבי בדיקת אולטראסאונד, השאלה היא על איזה אזור נעשתה הבדיקה, ולצורך שלילת/אישור איזו אבחנה. מציעה בהמשך לתור לרופא גם לקבוע תור לפיזיותרפיה, לפעמים, ובמיוחד בבעיות כרוניות שנמשכות לפרק זמן ארוך, אין צורך באבחנה מדוייקת על מנת לטפל, ולו רק משום שלאחר כלכך הרבה זמן יתכן ויש מעורבות של כמה מבנים/רקמות, והטיפול הוא לפי הסמיפטומים. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה