ניתוח אגן והסמת ארבעה מסמרים בירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/01/2020 | 23:28 | מאת: יואב

מדוע לאחר שעברתי ניתוח אגן שביצעתי בחו״ל עקב נפילה, מופיעים לאחר שבע עשרה שנה הגבלות בהליכה וכאבים שהולכים ברובם. נאמר לי שכנראה שוב אצטרך ניתוח והפעם החלפת מפרק הירך. ניתן למנוע את זה ? אני לוקח קולגן על דעת עצמי בתקווה שירפא את מפרק הירך.

יואב שלום יתכן וההתערבות הניתוחית שעברת בעבר גרמה לשינויים במפרק הירך, וזה מה שגורם להגבלה ולכאב. על מנת לאבחן את מצב המפרק יש צורך בביצוע הדמיה. מעבר לכך מתייחסים גם להפרעה באיכות החיים שלך, ובהתאם לכך מקבלים החלטה לגבי הטיפול המיטבי. טיפול שמרני שעשוי להפחית כאבים ולשפר תפקוד זה פיזיותרפיה. לגבי יכולת הריפוי של קולגן- אני ממש לא יודעת לומר האם היא מוכחת בספרות כיעילה. בברכה, יעל

09/01/2020 | 15:24 | מאת: יואב

אוכל לבקש ct מרופא המשפחה או רק מאורטופד ?

לדעתי גם מרופא משפחה, אבל אני לא בטוחה, שכן אילו הנחיות של הקופות.

מנהלי פורום פיזיותרפיה