קרע בתאום ימין בעקבות חבלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

18/12/2019 | 22:06 | מאת: אלינה

שלום , חיילת בת 20 עם קרע בתאום ימין מזה שבוע. "בבדיקתה- המעוצב נרחבת באיזור של גסטרוקנמיוס מימין. מניעה עם קרסול עם מגבלה אנטלגית." היום , שבוע מהפציעה עדיין האזור כאוב ויכולה ללכת רק בצליעה. המליצו לי לנוח שבועיים ולאחר מכן להתחיל פיזיותרפיה. רציתי להתייעץ האם להתחיל לעשות מתיחות עצמאית ולהשתמש במכשיר Tens (חשמל) לאזור על מנת לא ליצור מצב של קיצור השריר והגבלה בתנועתיות שלו. תודה מראש.

אלינה שלום לאור ההמלצה הרפואית שקיבלת מרופא לנוח ורק אז להתחיל פיזיותרפיה, ומכיוון שלא בדקתי אותך בעצמי, זה יהיה לא נכון שאתן לך הנחיות למתיחות או טיפול חשמלי. מה השכן, את יכולה לעשות מתיחות עדינות עד סף כאב בלבד, לא להיכנס לכאבים, ואת שאר הטיפול להמשיך כאשר תהיי במעקב. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה