פיזיותרפיה לצוואר אודה לחוות דעתך המקצועית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/12/2019 | 09:40 | מאת: אורלי

שלום אני בת 32 הופנתי לפיזיותרפיה לצוואר בשל כאבי צוואר ממושכים וסחרחורות היום עשיתי טיפול שני . לחצו לי על נקודות( שרירים תפוסים) בצוואר. לחיצה על הנקודות בטיפול עוררה כאב. בנקודה מסויימת הרגשתי את הכאב מגיע עד לרקה.אפילו ללחי. כאב מוקרן? כמובן שאמרתי זאת למטפלת והיא ציינה שזה הגיוני. האם ייתכן שגם עכשו3 שעות אחרי הטיפול עדיין יש כאב ? הטיפול בעצם עשה ועורר כאב ברקה ובראש בצד אחד. האם יתכן שכאב רב בזמן הלחיצה של המטפל יכולה לעשות לי נזק? שואלת מחןסר ידע. תודה

אורלי שלום ראשית, יתכן שהתעורר כאב מוקרן מהלחיצות, וכשמו כן הוא- מקרין לאזורים רחוקים יותר מאזור הלחיצה. באשר לשאלתך הבאה, האם יתכן כאב שנמשך גם 3 שעות אחרי הטיפול, התשובה חיובית, וזה לא בהכרח מרמז על נזק. לא כל כאב קשור לנזק לרקמה. יחד עם זאת, אני מציעה כי אם הכאב חזק מאד ומתמיד ללא שיפור, תעדכני את הפיזיותרפיסטית ותחשבו יחד האם להמשיך או לנסות טיפול מעט שונה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה