הירדמות/פולס חשמלי של רגל שמאל בריצה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/11/2019 | 14:19 | מאת: יניב

היי, אני רץ בערך מגיל 15 עד היום (31). לפני כעשר שנים עברתי תאונת דרכים ונוצרו מעט בלתי דיסק. מאז אני רץ ברצף עם הפסקות קלות בפציעות. כשהתחלתי להתאמן ל21 ק"מ, התגלתה פציעה מציקה מאוד סביב שריר הירך האחורי (ממש כאילו מתחת לשריר הטוסיק) של רגל שמאל. מה שמקשה עליי מאוד כבר אחרי 3 ק"מ להמשיך. מאותו רגע הרגל השמאלית נהיית כמו יעילה ב50% פחות וממש קשה לי לסחוב את הריצה למרות הכושר. התחושה היא: פולס חשמלי עיצבי שכזה, לעיתים כאב חד ותחושת הירדמות מאזור הטוסיק באופן סיבובי עד לכף רגל (בדגש חזק גם על עצם השוקית). הייתי אצל פיזיותרפיסטים, אורתופדים, אוסטיופטים, מלא מאזים ודיקור, רלפקסולוגיה... זה עוזר... וחוזר. האם שווה לבצע MRI לברר מהו העניין שמציק?

שלום לא ציינת מה אמרו הרופאים והפיזיותרפיסטים שהיית אצלם, ומה הם חושבים שהמקור לבעיה, מה היו הטיפולים שעזרו, ומה המליצו. כי לא בטוח שדווקא MRI היא הבדיקה המתאימה. שווה להתייעץ עם אורתופד מומחה ספורט או פיזיותרפיסט שעובד הרבה עם ספורטאים. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה