נפיחות בכף רגל לאחר ניתוח אלוס וולגוס ועצמות האצבעות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/09/2019 | 15:04 | מאת: עליזה

לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח בכף רגל שמאל - אלוס וולגוס ויישור האצבעות. לפני כשלושה שבועות הורידו לי את הברזלים המייצבים. עדיין לא יכולה להכניס את הרגל לנעל סגורה - אבל הרגל מתנפחת מאוד ממינימום מאמץ. מצפה לתשובתכם! תודה🌺

עליזה שלום אני ממליצה לקרוא את מכתב השחרור שניתן לאחר לאחר פעולת הוצאת הברגים- בד"כ רשומות במכתב הוראות התנהלות לאחר פעולה, למה נצפה ומה לעשות במידה ויש משהו שנראה או מרגיש לא תקין. במידה ולא נכתבו הנ"ל כדאי לגשת לביקורת נוספת אצל הרופא המנתח/ אורתופד לוודא שהנפיחות אכן מתאימה לשלב ההחלמה שלך. שלושה שבועות לאחר פעולה נצפה שתהיה הטבה ולא החמרה בנפיחות. כדי להקל על נפיחות ניתן להגביה את הרגל על כרית/ כסא או להניח עליה קומפרסים עם קרח. בהמשך אם עדיין תהיה נפיחות או תחושי כאבים או הגבלה בתנועה המפריעים לשגרתך מומלץ לגשת גם להערכה וטיפול ע"י פיזיותפיסט/ית בריאות שלמה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה