קרע בלברום במפרק ירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/02/2019 | 12:26 | מאת: אילי

שלום, לפני 9 חודשים בעקבות כאבים במיפשעה התגלה אצלי ב mri קרע קטן בלברום של מפרק הירך והחלה שחיקה בסחוס. בעקבות כך כבר 8 חודשים אני בטיפולי פיותרפיה רציניים ועושה כל מה שהרופא והפיזיותרפיסט אומרים ממש מתמידה ואפילו טופלתי אצל שני פיזיוטרפיסטים כדי להמנע מארתוסקופיה ואכן היה שיפור בתנועתיות אך לצערי הכאבים לא פוסקים ואפילו התפשטו לכיוון האגן והירך ומעל המיפשעה. אני מתקשה עדיין לעמוד הרבה זמן, לרקוד, לשבת על כסאות קשים, לסחוב משהו כבד ואיכות החיים נפגעת ואני רק בת 45. האם כבר אין מנוס מניתוח? האם ניתוח כזה יעלים את הכאב שמטריד אותי כי הפיזיתרפיה לא מצליחה עד כה. אודה לתשובתך

היי אילי את אכן צעירה ולפי תיאורך איכות החיים נפגעה בשל הכאבים עשית טוב שניגשת לטיפול פיזיותרפי אורתופדי לטיפול בבעיה, אני מבינה שישנו שיפור אך לא מספק מבחינתך. לניתוח יש יתרונות וחסרונות, בין החסרונות- הרדמה, כאבים, תקופת החלמה לא קלה... ניתוח אפשר תמיד לעשות ולכן ,לדעתי, כדאי (במקרים שאין מדובר בניתוח מציל חיים) למצות את כל אפשרויות הטיפול השמרני טרם ההחלטה לבצע ניתוח. אני רוצה להציע לך אופציה טיפולית נוספת- פניה לפיזיותרפיסטית של רצפת האגן. הירך והאגן קשורים אחד לשני ומשפיעים אחד על השני, ישנם מקרים שטיפול בשרירי רצפת האגן מקל על כאבי אגן, מפשעה וירך וכתוצאה מכך מוביל לשיפור תפקודי. אני ממליצה לגשת להערכה של פיזיותרפיסטית רצפת האגן שתבדוק ותחליט האם יש מקום לטיפול בהתאם לממצאי הבדיקה. אם הטיפול יעזור- מצויין, אם לא - אפשר להמשיך לשקול את האופציה הניתוחית. בקשי מהרופא המנתח הסבר מלא על הניתוח, על תהליך ההחלמה, מה מותר ומה אסור לעשות אחרי הניתוח וההשלכות תפקודיות לטווח הקצר והארוך כדי שתוכלי להגיע להחלטה. בהצלחה ובריאות שלמה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה