מרפק גולף באזור האמה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/02/2019 | 13:52 | מאת: יורם

היי שלום, ובכן אני מתאמן כבר זמן רב בחדר הכושר ואובחנתי עם מרפק גולף, הבנתי שזה קשור לגידים שמסתעפים באיזור המרפק הפנימי שנפגעו. רציתי לשאול האם זהו גיד ספציפי של שריר שגורם לבעיה זו. כי הבנתי שיש 8 שרירים בחלק הזה של האמה. האם ישנו שריר ספציפי שאחראי לכך שהמרפק גולף קורה, אם יש שני שרירים עדיין אשמח לדעת את שמות האחראיים לנושא. מאד יעזור לי לחקור עוד תודה רבה!

יורם שלום ישנם מספר שרירים האחראים על מרפק גולף, אילו הם השרירים המכופפים של שורש כף היד. השריר כופף שורש היד החישורי (flexor carpi radialis), השריר כופף שורש היד הגומדי (Flexor carpi ulnaris), שריר הכף הארוך (Palmaris longus), השריר כופף האצבעות השטחי (Flexor digitorum superficialis) ואת השריר כופף האצבעות העמוק (Flexor Digitorum Profundus). בברכה יעל

05/02/2019 | 21:14 | מאת: יורם

היי יעל תודה על התייחסותך והתשובה המפורטת! אחת ההבחנות שניתנו לי היא שה Flexor digitorum superficialis וה flexor digitorum profundes הינם האחראיים הבלעדיים כיוון שהמוט שהרמתי בחדר הכושר היה כבד ולכן לא החזקתי אותו עם כל כף היד אלא טיפונת "השתחרר" החליק ונשען על שרירי האצבעות בלבד וכל העומס היה עליהם. האם זו באמת יכולה להיות הסיבה?

יורם שלום יכול להיות שמשהו בט7כניקת ההחזקה שלך את המוט העמיס על שרירי מכופפי האצבעות יותר מדי. עם זאת אני מודה שלא ברור לי איך אפשר לומר על שרירים כלשהם שהם האחראים הבלעדיים.. בכל אופן מציעה שתתן מנוחה יחסית, ואח"כ תתיעץ לגבי האחיזה והשימוש. יעל

10/02/2019 | 15:38 | מאת: יורם

היי יעל שוב תודה רבה ודבר אחרון בהחלט. האבחנה שקיבלתי הייתה מאד דומה לאבחנה שהפיזיותרפיסט מציג בסרטון שאשלח. הוא גם מדבר על אותה סיטואציה פחות או יותר ומציין שה flexor digitorum superficialis הוא האחראי הבלעדי לפציעה כמו שלי. מאד אודה לך שתצפי בסרטון של הפיזיותרפיסט הזה ותתני לי את האינפוט שלך על הנושא https://youtu.be/XXjaCsUlrZs

יורם שלום אני מבינה שאתה בודק וחוקר את הפציעה שלך באופן עצמאי ויסודי וזה מצויין. עם זאת, אני מציעה לך באיזשהו שלב לגשת באופן מסודר לפיזיותרפיסט ולהמשיך את הדיון איתו, כולל החלטות לגבי המשך טיפול. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה