הליכה אצל פעוטות (שנה ושבעה חודשים)

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/10/2018 | 18:48 | מאת: גל

שלום רב, הבת שלי בת שנה ושבעה חודשים. לאחרונה החלה לעשות צעדים עצמאיים ללא אחיזה בחפצים- היא לא עושה כך כל הזמן אך מדיי פעם עוזבת את החפץ והולכת לגמרי בעצמה. אם אין חפצים בסביבתה אז היא זוחלת על 6 (ברכיים). הייתי אצל רופאת התפתחות שסברה שהכל בסדר מבחינה אורתופדית ועשינו מספר טיפולי פיזיותרפיה בעבר. האם יש דרך לעודד את הילדה לשחרר את החפצים וללכת יותר בעצמה? ולעניין נעליים, האם מומלץ? ואם כן אז מתי?

גל שלום לגבי הליכה עם תמיכה- אין צורך לעודד עזיבת חפצים, כל עוד הילד זקוק לתמיכה- לאפשר לו. לגבי נעליים- מומלץ לתת בד"כ כחודשיים לאחר הליכה חופשית ללא תמיכה. במידה וטונוס השרירים הכללי נמוך הייתי נועלת נעליים לחלק מזמני הפעילות כמו יציאה לחצר/הגן. בברכה, ענת קליק- פיזיותרפיסטית התפתחות הילד

מנהלי פורום פיזיותרפיה