קרע בלברום במפרק הירך האם לבצע ניתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/10/2018 | 17:35 | מאת: רז

האם לאחר שהתגלה קרע בלברום. קרע בגלוטוס מדיוס וגלוטוס מינימוס אפשר לשקם את האזור ללא התערבות ניתוחית שהומלצה אורותסקופיה או שזה מחייב. האם ללא התערבות ניתוחית יש נזק במקרה של המשך פעילות גופנית ? )ריקוד תנועה ריצה פילאטיס) האם הכאבים יחלפו ללא ניתוח ?

17/10/2018 | 15:28 | מאת: נעמה קדם

שלום רז, באופן כללי, קיימת אפשרות לשיקום שמרני ואף מומלץ להתחיל בו לפני התערבות ניתוחית. יש לקחת בחשבון את מידת הנזק. במידה ויציבות המפרק שמורה, תרגול לחיזוק שרירים יכול להועיל. ממליצה לפנות לפיזיותרפיסט המתמחה בפציעות ספורט עם הבדיקות שברשותך. בברכה, נעמה

17/10/2018 | 22:51 | מאת: רז

תודה רבה על תגובתך המהירה. לפי תשובתך אני מבינה שיש דרגות שונות לפציעה על פיהן פועלים. אני ארחיב שעל פי הממצאים ב MRI יש קרע גם בגלוטוס מדיוס בצד שמאל יש ציסטה בצד שמאל בתוך המפרק והרופא טען שיש לפתוח ולהוציא את הציסטה ולמלא ולסגור עיצוב צוואר הפאמור ותיקון ITB מעל טרוכנדור הגדול בנוסף בצד ימין יש תיקון גיד גלוטוס מינימוס וקרע /מתיחה של המסטרינג- בזה הרופא הציע במקום ניתוח לעשות 3 זריקות PRP l אני מאמנת כושר מורה לפילאטיס ומטפלת בתנועה. עובדת עם הגוף בעיקר. טווחי התנועה והתנועה עצמה איכותית הכאב מגיע במצבים של ישיבה ממושכת. בעת קימה מכיסא יש צורך להתמתחות כי ישנה נוקשות במפשעה. יש לעיתים כאב חד בישבן ובמפשעה. ובגב. האם אני יכולה לחזור לרוץ? לרכב על אופניים? ללא ניתוח רק עם שיקום שמרני בפיזוטרפיה ?

רז שלום אני מבינה שאת מחפשת תשובה ברורה לשאלות שלך, אבל תשובה כזו יכולה לבוא רק אחרי בדיקה יסודית של פיזיותרפיסט, בדיקה שלוקחת בחשבון גם את ממצאי ההדמיה, אבל גם את הקליניקה שלך. את טווחי התנועה, את יציבות המפרק, את כוח השרירים השונים שמסביב למפרק הירך. לא ניתן לענות על השאלות שלך בלי לבדוק אותך פנים אל פנים. חוזרת על ההמלצה של נעמה לקבוע תור ולהיבדק על ידי פיזיותרפיסט, ורצוי כזה שמטפל בפציעות ספורט. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה