תסמונת אימפינג'מנט של הכתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/07/2018 | 19:51 | מאת: עומר

שלום , לאחרונה התחלתי להתאמן באימוני משקולות , ויצא לי קצת לראות מתאמנים שעושים תרגילים שהידיים שלהם נמצאות מאחורי הצוואר: לחיצת כתפיים ובמיוחד משיכת פולי עליון מאחורי הצוואר (שניהם בדגש על מאחורי הצוואר) . אני פונה אליך בשביל לשמוע דעת מומחה, האם זה מסוכן לעשות את התרגילים האלו שהידיים נמצאות מאחורי הצוואר? יצא לי קצת לקרוא על תסמונת אימפינג'מנט של הכתף, אשמח לשמוע מה דעתך.

עומר שלום קודם כל, מסוכן זה לא. לגבי הקשר לתסמונת תפס (אימפינג'מנט) , ובהנחה שהבנתי נכון את התיאור שלך לאופן התרגיל, אז אכן קיים קשר בין פעילות חוזרנית בתנועות מסוימות לגבי תסמונת תפס, אבל לגישתי, אין זה מונע אימון מסודר ומובנה נכון מבחינת עומסים וחזרות. בכל אימון, יש לעבוד בהדרגה ולהיות בתשומת לב לגוף. אם יתחילו כאבים, ניתן לשנות עמדות מוצא או משקלים. זה לא שלכל מי שעושה פולי עליון עם ידיים מאחורי הצוואר יש תסמונת תפס. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה