כאב בצד ימין האם זה נשמע סביר?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/03/2018 | 15:33 | מאת: שי

שלום אני בן 26 ללא מחלות רקע...לפני כחודש עשיתי תפקודי כליות ואולטרסאונד תקין וכעת למקרה...אני עוסק הספורט שלוש פעמים בשבוע...ובלי קשר יש לי כאבים מתחת לבית הצלעות עד למותן...כאב בלטיסמוס דורסי בגב...ובגן בבתו התחתונה בצד ימין בגדול ההרגשה שלי שכול צד ימים מתחתית בית החזה ועד הבטן התחתונה נתפס אבל זה כאב שבא בגלים האם יש לי דרך בבית לאבחן מה מקור הכאב האם זה נשמע הגיוני יש לך נקודות לחלוק איתי? בהנחה שתחשבי שקיים כאב כזה כמה זמן בערך?

שי שלום יש לא מעט שאלות שצריכות להישאל על מנת להתקדם באבחון (כמה זמן הכאב, איך התחיל, מה מחמיר, מה מקל, באיזו תדירות הגלים, למה עשית אולטראסאונד ותפקודי כליות, ועוד..) ולא מעט בדיקות קליניות (על ידי פיזיותרפיסט) שצריך לעשות , החל במישוש, מתיחות, מבחנים שונים כדי לבודד מה מקור הכאב ועוד. כמו שאתה מבין, זה לא נכון לעשות אבחון בשלט רחוק. או שהכאב זמני ויחלוף מעצמו, או שתעשה אבחון מסודר ורציני, ועל בסיס האבחון יוכלו להתאים לך טיפול/תרגול/המלצות. חג שמח יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה