חזרה לפעילות לאחר דלקת בברך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/02/2017 | 12:42 | מאת: ענת

שלום,לפני 3 שבועות,לאחר ריצה יום אחרי יום נוצרה דלקת בברך בצידה הפנימי (חלק ימין בברך שמאל).לא הייתה מכה או חבילה ישירה לאיזור. רנטגן תקין,אולטרסאונד עוד שבועיים.מסיימת היום ארקוקסיה. מורחת טראומיל. עושה תרגילים כל יום של כיפוף ויישור הרגל לפי הנחיית הרופא. הרופא אמר שאני יכולה להתחיל לחזור להליכות בהדרגה בלי לרוץ. באיזה תדירות לבצע את החזרה? כל יום?כל כמה ימים להגדיל את המרחק של ההליכה ובכמה? תודה

ענת שלום, הליכה את יכולה לבצע מידי יום את מרחק ההליכה ניתן לעלות בהתאם לכאב ונפיחות. תתחילי בהליכה קצרה ובמידה ואין כאבים או נפיחות מוגברת לאחר ההליכה ניתן להגדיל את המרחק. מומלץ לאחר פעילות להגביהה את הרגל ולשים קרח (לא קוביות קרח אלא שקית של ירקות קפואים שיתפוס את כל שטח הברך באופן אחיד) ל15 דקות להורדת נפיחות. ניתן לחזור על קרח מידי שעה-שעה שעתיים. מומלץ לגשת לפיזיותרפיה לבדיקה וטיפול. איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה