דלקת באגן

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/04/2008 | 21:48 | מאת: סמדר

ממה נגרמת דלקת באגן? ואיך אפשר להקל על הכאבים שהיא מקרינה אל הרגל?

23/04/2008 | 22:17 | מאת: עינת מי-דן

הי סמדר דלקת באגן או בשמה הרפואי דלקת אגן זיהומית - PID, מתפתחת באגן ומתפשטת לחצוצרות בדרך כלל כתוצאה מזיהום בנשים פעילות מינית. הסיכון גבוהה במיוחד אצל נשים המשתמשות בהתקן תוך רחמי למניעת הריון. זיהום חיידקי חודר לגוף דרך הנרתיק ונע אל הרחם והחצוצרות, על פי רוב במגע מיני ולעיתים רחוקות במהלך לידה או הפלה.אבחנה נעשית ע"י בדיקה אגנית, ספירת תאי דם לבנים ותרבית והטיפול הוא אנטיביוטי. במידה ולא אובחנה דלקת יש סיבות נוספות לכאבי אגן הקשורות למע' הרבייה (הריון חוץ רחמי, קרע בשחלה/ חצוצרה, ציסטות וכו') וסיבות שאינן קשורות למע' הרבייה (דלקת בתוספתן, שלפוחית השתן, מחלת מעיים וכו'). במידה וניתן טיפול אנטיביוטי הרי שהכאב אמור להשתפר/ לחלוף תוך 48 שעות מתחילת טיפול. בנוגע להקרנה לרגל, לא ברור לי היכן ולאן הכאב מקרין, האם החל עם הדלקת? אם הכאב מקורו רק בדלקת, ניתן להיוועץ ברופא וליטול משככי כאבים. עינת

23/04/2008 | 22:41 | מאת: סמדר

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. שנית,אין שום קשר לכל ההסבר שפירטת על המערכת המינית. הכאב התחיל באגן-גב תחתון ואחרי כמה שעות התמקד רק ברגל ובעיקר בשוק. האורטופד שאצלו הייתי לא זיהה שום צורך לבדוק מערכות פנימיות מאחר ושאל אותי שאלות שונות למשל על מתן שתן תקין. הוא נתן לי משכך כאבים וגם כדור נגד הדלקת ששמו קספו 8. כיוון שלפני כשלוש שנים היה לי סיפור דומה רציתי לדעת האם יש דרכים למנוע את חזרת הדלקת בעתיד?האם האגן הוא אזור חלש בגופי שיש דרך לחזק אותו? תודה על המקצועיות בתשובותייך.

מנהלי פורום פיזיותרפיה