השתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

01/05/2016 | 21:22 | מאת: שירי

רציתי לשאול האם יכול להיות גם שעשו לי עקריה רק של שן אחת וטוחנת עליונה עם זיהום שאצטרך השתלת עצם למרות שזו שן אחת ואני לא מבוגרת הגיל שלי הוא סביבות ה-40 , ככה שבגילי אין ספיגת עצם כמו של מבוגרים אבל בכל זאת בגלל עקירה של שן טוחנת עליונה שהיו בה 4 שורשים וזיהום , האם בעקבות זאת המצב של ספיגת עצם גדולה יותר מאשר שן אחרת ? אבל האם יש סיכוי ששן אחת לא יותר מזה תגרום ספיגה גדולה ותאלץ אותי חוץ משתל גם לעשות השתלת עצם או אפילו הרמת סינוס בסבירות גדולה יותר והאם במקרה אצטרך עושים את זה היום במעמד ההשתלה או בניתוח אחר ?

שירי שלום עקירת של שן מזוהמת מעידה על פגיעה ברקמות הסובביות את השן קרי העצם שאוחזת את השן ללסת טוחנת מזוהמת גורמת להרס רב ולפעמים פגיעה בשיניים הסמוכות בלא מעט פעמים,אחרי תקופת החלמה ,מסתבר שאין מספיק עצם באתר. כדי לדעת אם יש מספיק עצם ,אנחנו מבצעים מס בדיקות ובהם ,בדיקה קלינית ורנטגנית בד"כ אנחנו נעזרים בצילומי הדמיה (סי טי) לעינינך ,יתכן שאחרי עקירת שן טוחנת יהיה צורך בעיבוי ובניית עצם כדי לעגן שתל. הרופא שלך יוכל לייעץ לך על סמך הנתונים שדברתי עליהם. בהצלחה ד"ר הכט גדעון טך:03-5751688

מנהל פורום שיקום הפה