בקשר לצילום פנורמי ואבחון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

02/03/2017 | 21:12 | מאת: נעמה

שלחו אותי לצילום פנורמי בקשר לראות לגבי עקירת שן בינה ונזק אולי אף לשן בינה. השאלה מה רואים בצילום פנורמי אילו בעיות בדיוק מראה והאם מראה גם עששת במידה ויש ויכול להיות מצבים שהשתנו מקום שיניחם שלוחצות על העצב וכו.. שהשתנה שלא ראו בצילום לפני 3 שנים בערך או שלא היה צורך לטפל כי לא כאב אז ועכשיו כן מפריע ורואים את השינוי בכמה שנים?

נעמה כדי שתלמדי להתנסח בצורה ברורה ובעברית תקינה. אפשר לראות מספיק פרטים בצילום רגיל. עששת מאובחנת בבדיקה קלינית ובצילום רגיל. הצורף בפנורמי נובע מרצון הרופא לקבל יותר פרטים הנוגעים למיקום השן ולקרבה לעצב. מיותר לבצע צילום פנורמי כל 3 שנים ,יש להסתפק בצילום מקומי והשוואתו לצילום הפנורמי. תודה ד"ר הכט

מנהל פורום שיקום הפה