פחד מחיסונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/11/2016 | 06:06 | מאת: נועה

שלום רב, בני בן ה-7 מסרב להתחסן. בשנה עבר מספר חיסונים, על אף החשד שלו, אך השנה הוא אינו מסוגל לשבת רגוע ליד האחות- הוא מתאר גם בחילות, כאבי בטן והרגשת חולשה ברגע שצריך להתחסן. הבנתי ממנו שהרתיעה היא מהמחט. התלוויתי אליו לחיסון בבית הספר, כולל טכניקות הרגעה שונות שניסיתי, הצעה להתחסן בשכיבה וכו', אך ללא הצלחה. אחת האחיות טענה שצריך לתפוס אותו בכוח ולחסן. אני לא בטוחה שזה נכון, כיוון שהילד היסטרי לגמרי ואני לא רוצה לגרום לו לנזק נפשי. אשמח לדעת מה דעתך ומה אתה מציע, תודה.

שלום רב הילד שלך פוחד מאד מהזריקה ומהמחט החודרת לגוף .זה סימפטום ידוע בעיקר אצל בנים. אפשר להמשיך לשכנע אותו ולטפל בפחד בכל מיני שיטות. אפשר גם לתפוס אותו בכוח . לא יגרם לו נזק נפשי כלשהו. אפשר גם לדבר אתו בתקיפות ולתת לו לבכות . בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים