שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/04/2015 | 14:38 | מאת: מישהי

שלום יש לי תינוקת חמודה בת שלושה חודשים ושבועיים היא תינוקתי הבכורה השקעתי בה המון חום ואהבה וקרבה וכל הזמן היינו ביחד לא נטשתי אותה בתקופת חופשת לידה ולא השארתי אותה אצל אחרים . שבוע לפי תום חופשת הלידה עשינו תאונת דרכים קשה אני בעלי והתינוקת ברוך השם היא בסדר ולא נפגעה אני נפגעתי קשה נשברה עצם הירך הימנית שלי ועשו לי ניתוח נשארתי 5 ימים בבית חולים ובעלי נשאר איתי התינוקת נשארה אצל אמא שלי ואחותי במשך 5 ימים לא הייתה שקטה בכלל כל הזמן בכתה כשחזרתי אצל ההורים בתי לא זיהתה אותי כך הרגשתי ולקח לי יומיים עד שהכיר אותי . בנתיים אני על הליכון לא מסוגלת לקלח אותה ולטפל בה כראוי אני מרימה אותה מדי פעם ומשחקת איתה הבעיה שהיא נרדמת אך ורק על הידיים בהליכה לכן אני לא מצליחה להרדים אותי . בעלי וההורים מטפלים בה מצויין היא רגועה ומאושרת היא יושנת במיטה שלה ואמא במיטה אחרת באותו חדר . שאלתי האם התקןפה שנשארתי בה בבית חולים פגעה בביטחון שלה פגעה בקשר שלנו . או שהיא עדיין קטנה ולא מרגישה קשה לי לתאר מה עבר עליה אז כי כל הזמן היינו ביחד . יכול להיות שיש לה פחד נטישה ? אם משאירים אותה לבד בחדר היא מתחילה לבכות כאילו שקוראת לנו להיות איתה . כולם אומרים לי שהיא לא מרגישה כדי להקל עליי . בנתיים היא משחקת איתי ונהנת אך אני אמורה להיות עוד חודש על ההליכון לכן לא אטפל בה מקלחת וחיתולים והאכלה עד כמה זה ישפיע עליה ? זה נכון שהיא בנתיים לא מרגישה כי היא שטקה ונינוחה ולא הייתה כך כשהייתי בבית חולים . אשמח לתגובתך

שלום רב.לילדה נגרם לילדה זעזוע שהוא בעצם חרדת נטישה ולכן היא מגיבה כך. אני מציע לך להמשיך ב.שגרת החיים ובריפוי שלך כי הוא חשוב מאד. אל תשדרי לך חרדות ודאגות. שדרי לה בטחון ורגיעה והכל יסתדר.בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים