ילד בעל כמה פרצופים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/08/2008 | 16:00 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שלום, בני בן 5. הוא ילד מקסים, אוהב, חם,עצמאי, משחק במשחקי חשיבה ואלוף במשחקי הרכבה. הוא ילד כובש, יפיפה בעל תווי פנים חריגים מעט ונמוך קומה. הוא סובל מתסמונת כלשהיא שלא הובחנה, אשר מתבטאת בעיקר בהיבטים הרפואיים. מבחינה קוגנטיבית הוא נמצא בתחום הממוצע ומתאים לגילו. עברנו איבחונים פסיכולוגיים (התמקדו יותר בהיבט ההתפתחותי), אבחונים של ריפוי בדיבור, ריפוי בעיסוק, גדילה וכד'... וכולם מיקמו אותו בתחום הנורמה. אנו מגדלים אותו כילד רגיל, בגן רגיל ומתמודדים עם הבעיות הרפואיות והאחרות אחת אחת כשהן צצות. עד כאן הכל יפה. הבעיה הגדולה היא כי נראה שהילד הוא מן תרכובת של כמה ילדים: הילד המקסים והכובש שתיארתי למעלה/ ילד נוסף שהוא שובב אבל לא מזיק/ והגרוע מכולם ילד אכזרי, אשר נושך, מקלל, מרביץ, משתולל ובלתי נסבל (משתמש במושגים כמו "אם לא תשתקי אחתוך אותך עם סכין לשמונה חתיכות - ראש, בטן, יד..".) המעברים בין ההתנהגויות הם קיצוניים, בלתי צפויים ומפתיעים ובאים ללא הכנה מראש כמו שזה מגיע כך זה גם הולך ההתמודדות עם התופעה הזו קשה לנו מאוד. האם יש לך המלצות איך להתמודד, או מי יכול לעזור? תודה מראש אמא סחוטה נפשית ומודאגת

19/08/2008 | 16:55 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, אני מבינה כמה קשה, אתם מתמודדים עם תסמונת עם תופעות לא פשוטות ועדיין אין לה הגדרה, ולכן לא הכל ברור. את אומרת שהתמקדתם עד עכשיו בצד ההתפתחותי, פיזי קוגנטיבי. אני חושבת שעכשיו זה הזמן להתמודד עם ההיבט הרגשי. לכו להתיעץ עם פסיכולוג ילדים, או עם פסיכיאטר ילדים (הוא רופא, ויכול להתחבר אולי טוב יותר להיבטים הרפואיים המוכרים לכם). תנו לו לעשות אבחנה של המצב הרגשי, ואז יתנו לכם הדרכה מתאימה, ועל פי צורך טיפול לילד. יתכן ואלו ביטויי חרדה וכעס 'רגילים' או עוד ביטוי לתופעה. שווה לבדוק. זו המלצתי , בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים