אנמיה קשה! מחזור לא סדיר - כאבים ודימומים קשים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/01/2020 | 19:30 | מאת: רינת

אני בת 21, אנמית, יש לי ניופברומטוזיס NF1 תורשתי מהאמא. המגלובין עומד על 7.0 בזמן האחרון מרגישה סחרחורות, חולשה, כאבים באגן, תאבון מוגבר,דופק מהיר במאמץ, חיוורון, כאבים בשדיים, כאבי ראש. מחזור אינו סדיר נמשך 15 יום בדימומים כבדים וכאבים קשים עם התקן מירנה אשר הוכנס לסדר את המחזור ועדיין לא עוזר כבר חצי שנה. גם גלולות לא עוזרות.(הוחלף לי כבר 3 סוגים) כאבים בזמן יחסי מין וגם אחר כך, כאבי בטן ואגן רוב הזמן, תכיפות בשתן. ביצעתי בדיקת קרשיות יתר והכל יצא תקין. קיבלתי כדורים לאנמיה שגם לא עוזרים כבר חצי שנה וכל הזמן מחליפים לי סוגים של כדורים. אשמח לייעוץ.

15/01/2020 | 20:47 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום רינת - חריגים מאוד המצבים שאנחנו לא יכולים למצוא דרך להשתלט על דימום עם תכשירים הורמונלים. נשמע שחלק גדול מהתסמינים שלך קשורים לאנמיה וצעד ראשון זה לפטור את בעיית הדימום. המקרה שלך מורכב ואני ממליצה להמשיך לפנות לרופא/ת נשים עד שיש לך מענה בעניין הדימומים. בהצלחה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון