Hcgb גבוה בסקר ביוכימי ראשון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/01/2020 | 08:13 | מאת: ליאת

שלום עשיתי לפני מס ימים את בדיקת השקיפות העורפית שיצאה תקינה, אך בסקר הביוכימי מדד ה hcgb היה 3.88, והמדד השני היה תקין. אני יודעת שעד 3 זה נחשב תקין אבל לא ממאתי באינטרנט שום מידע כמה גבוה מעל הנורמה זה נחשב 3.88? האם גבולי או מאוד גבוה? כמו כן, מה המשמעויות שיכולות להיות לתוצאה? תודה ושבוע טוב ליאת

04/01/2020 | 08:15 | מאת: ליאת

מוסיפה שאני בת 37 וזה הריון ראשון אחרי ivf (הייתי שנתיים בטיפולים) הסיכון המשוכלל שיצא לי לתסמונת דאון הוא 1:110. ברקע יש לי אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס..

04/01/2020 | 09:51 | מאת: ד"ר בני פיינר

שלום ליאת, נא הפני את שאלתך לפורום העוסק בהריון ובאבחון טרום לידתי.

10/01/2020 | 10:55 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום ליאת, אכן התוצאה גבוהה, אבל מה שבסופו שדבר קובע זה השקיפות ביחד עם בדיקת הדם (בודקים שם שני מרכיבים) ומתקבל שקלול של הסיכון לתסמונת דאון ולעוד תסמונת (טריזומיה 21 ו 18). תפני לרופא שלך והוא יסביר לך. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון