גיל המעבר מתעכב עד גיל 56

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/07/2019 | 09:08 | מאת: זיווה המוטרדת

אני בת 56, עדיין מקבלת מחזור מסודר ואין שום סימנים לגיל המעבר. אני בריאה בד"כ (לח"ד שמאוזן בכדורים), נוטלת גלולות (מיקרודיול) - כל פעם 3 חודשים ברציפות ואז מופיעים כתמים ומחזור. השאלה שלי: האם זה נורמלי בגיל שלי, והאם יכול להיות שבגלל הגלולות המחזור ממשיך? איך אדע אם בכלל עלי לקחת גלולות או שאין חשש שאכנס להיריון? (האמת שהמחזור שלי קשה מלווה ב- 10 ימים של כאבי ראש חזקים לכן עדיף לי לקחת גלולות מאשר מחזור טבעי כל חודש). ביקרתי אצל רופאת נשים לפני כמה שנים והיא לא ראתה סימנים שאני כבר לא פוריה. איך אפשר לדעת ועד מתי זה יימשך??? תודה מראש לתשובה מקצועית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זיווה, מיקרודיול היא גלולה למניעת הריון. בהפסקתה יש דימום לכל אישה , גם למי שכבר בגיל המעבר. לדעתי הגלולה לא מתאימה לאישה בת 56 עם רקע של מיגרנות. הייתי פונה לרופא/ת הנשים שלך לשקילת הפסקת הגלולה לכמה חודשים, ובדיקה הורמונלית (סביר שלאחר ההפסקה תהיה לך וסת אחת וזהו, היות וגיל הכניסה לממופאוזה הממוצע הוא 51-52). אם את מעוניינת באמצעי מניעה בגיל 56, נוכח סיכון ממש נמוך להריון אם טרם נכנסת לגיל המעבר, אז לדעתי קונדום/דיאפרגמה עדיפים בתקופת ההמתנה לוודא שאת בגיל המעבר. חשוב לבצע בדיקות לחץ דם (אם מוגבר אז יש סיכון עוד יותר גבוה בגלולות) ובדיקת שד. בהצלחה.

דבר נוסף, אם הדימומים שלך הם אינם רק בהפסקת גלולה אלא גם בין לבין, צריך ביופסיה מרירית הרחם. וכמובן להקפיד על בדיקת פאפ לפי ההנחיות ובדיקת רופא/ת נשים לפחות פעם בשנה.

08/07/2019 | 19:23 | מאת: זיווה

בבקשה אם אפשר תשובה ברורה: האם יכול להיות שהמחזור היה אמור להיפסק עקב גיל המעבר - ורק בגלל שאני ממשיכה לקחת גלולות הוא ממשיך להופיע? (לא דימום אלא מחזור ממש)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון