וגיפם ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/12/2018 | 11:46 | מאת: מירב

שלום, אני אמורה להשתמש בווגיפם פעמיים בשבוע. בעלון המצורף לתרופה יש אזהרות לגבי סיכון להתפתחות קרישי דם, סרטן וכו'. חשבתי שבמינון של 10 מקג של אסטרוגן מקומי הסיכון הזה אינו קיים? תודה מראש.

29/12/2018 | 09:11 | מאת: ד"ר בני פיינר

מירב שלום, וגיפם במינון של 10 מק"ג נחשבת תרופה בטוחה עם סיכון נמוך לתופעות מהן את מודאגת. כמובן שכל התערבות רפואית (תרופה, ניתוח וכו') עלולה להיות כרוכה בסיכונים ובתופעות לוואי ותמיד יש לשקול את היתרונות מול החסרונות והסיכונים. בנוסף, לכל מטופל ספיציפי הסטוריה רפואית אישית ובהתאם לה תרופות או התערבויות שמומלץ להימנע מהן. לחלופין קיים כיום טיפול בלייזר וגינלי ייעודי אשר משפיע על חיוניות רקמת הנרתיק ורצפת האגן וגורם לאפקט דומה לזה שגורם הטיפול ההורמונלי בוגיפם ללא שימוש בהורמונים כדוגמת אסטרוגן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון