ירידה בראייה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

23/10/2007 | 01:22 | מאת: חסוי

לקחתי כדור אחד של תרופה אנטי פסיכוטית בשם סמאפ, זה גרם לי לירידה בראייה בעיקר בעין שמאל (בבדיקת ראייה התגלה מידה של 1.5 קוצר ראייה בעין שמאל ומידה 1.25 קוצר ראייה בעין ימין), לפני שלקחתי את הסמאפ הראייה שלי היתה 6,6 האם הנזק לראייה הוא קבוע? מה אני צריך לעשות? בינתיים אני עוד לא קונה משקפיים כי עדיין יש לי אמונה שהראייה תחזור ל 6,6 למרות שעבר כמה 4 חודשים וזה לא השתפר... מה לעשות?

סביר להניח שגם קודם לנטילת התרופה היה קוצר ראיה אלא אם נבדקתה עי רופא עיניים שאמר שאין צורך במשקפיים. אני לא מכיר את התרופה הנל אך באופן כללי לאחר 4 חודשים המצב היה אמור לחזור לקדמותו לכן כדאי לשקול התאמת משקפיים ולא לשכוח לבדוק גלוקוז (סוכר) בדם כך שלא תפספס סכרת העלולה לגרום לקוצר ראיה

מנהל פורום קרנית העין