השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

09/06/2009 | 18:29 | מאת: שושנה

עברתי פעמיים השתלת קרנית.בשני המקרים המצב היה תקין כשנה וחצי ואחרי זה הייתה התדרדרות שהסתיימה בחוסר ראייה. מה הסיבה לכך ומה ניתן לעשות ? בתודה. שושנה

כישלון שתל או דחיית שתל במקרה של כשלון שתל הכוונה שהשתל מאבד מהר מידיי את שיכבת התאים הפנימייםולכן הוא הופך לבצקתי. במקרה כזה ניתן לשקול השתלה חוזרת ואף ניתן לשקול השתלה של החלק הפנימי בלבד עם החלמה הרבה יותר מהירה במקרה של שחיית שתל ניתן לחזור על השתלה מלאה או עובי חלקי אך עקב עלייה בסיכוי לדחיית שתל יש צורך בטיפול נוגד דחייה מסיבי יותר

מנהל פורום קרנית העין