פצעים ושריטות בקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

07/06/2009 | 14:12 | מאת: הדס

שלום דוקטור, שמי הדס, אני מרכיבה עדשות מגע רכות כ-6 שנים, מחליפה אותן לאחר שנה של שימוש ומנקה אותן מדי יום ביומו. לעולם לא סבלתי מדלקות עיניים, עד לפני כחצי שנה כשעין שמאל התחילה לכאוב מאוד, סבלה מאדמומיות ומירידה משמעותית בראייה בעין זו. התחלתי מעקב אצל רופא עיניים, שאמר שהירידה בראייה נובעת כמובן מהבעייה בעין, שריטות בקרנית(לטענתו שריטות זה דבר שקורה אך אמורות לעבור במהירות יחסית). במשך חודשיים לא הרכבתי כלל עדשות מגע וטיפלתי בעין לדברי הרופא, וכשחזרתי אליו הוא אמר שהכל תקין ושניתן להחזיר את השימוש בעדשות. על מנת להיות בטוחה בשימוש החלפתי את העדשה בעין זו לחדשה ומאז העין הייתה בסדר גמור. לאחר שימוש של חודשיים-שלושה בעדשות התחלתי להרגיש שוב ירידה משמעותית בירידה עם תופעות של צריבות לפעמים אך לא כאבים משמעותיים כבפעם הראשונה. שוב הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שכנראה העין לא מוכנה לקבל אליה את העדשה וצריך להפסיק את השימוש בה ולטפל בפצעים שחזרו לקרנית. הרופאה גם עשתה לי בדיקת ראייה ושללה את העובדה שניזוקה ראייתי. שאלתי אותה אם לאחר הטיפול בעין אוכל לפתור את הבעיה עם ניתוח להסרת משקפיים שכן אינני בטוחה כבר בשימוש בעדשות ודי מיואשת מהשימוש בהן. היא טוענת שלדעתה זה הפתרון האולטימטיבי במידה ואמצא מתאימה לניתוח מסוג זה. השאלה שלי היא מדוע השריטות/פצעים בקרנית חוזרים לעין לאחר טיפול כה יסודי? האם זה אומר שלא אוכל יותר להרכיב עדשות מגע? האם העין שלי תמיד תדחה את עדשות המגע? ולבסוף האם בכלל ניתן לעשות ניתוח מסוג זה כשבשנתיים האחרונות עלה לי המספר במספר שלם וירד בחצי מספר? תודה מראש על העזרה, הדס

הדס יש לברר ולבדוק האם את סובלת מיובש דבר שעלול להתפתח עם הזמן ואז גם יתפתח קושי עם עדשות מגע . אם יש יובש ניתן להרכיב עדשות מגע ולהזליף עליהן תחליפי דמעות ללא חומר משמר יתכן ופתחת רגישות לחומר ממנו עשויה עדשת המגע על כן ניתן לנסות עדשת מגע מחומר שונה

מנהל פורום קרנית העין