RESTASIS לטיפול בתסנינים (SEI)

דיון מתוך פורום  קרנית העין

16/11/2016 | 09:32 | מאת: תומר

שלום רב, לפני יותר משנה התפתחה לי דלקת בעין ימין בעקבות גוף זר (אבן מזערית) שחדר לי לעין. חודשיים לאחר מכן חלה אצלי ירידה בראייה, איבחנו אצלי SEI בעיניים וטופלתי בלוטמקס כטיפול סטרואידי. לאחר סיום הטיפול התסנינים חזרו, וגם לאחר מכן שחזרתי שוב לקחת הסטרואידים, שוב התסנינים חזרו. כיום אני 4 חודשים ללא סטרואידים ועדיין מרגיש התסנינים בעיניים. מידת החומרה של התסנינים בעיניים משתנה, אני יכול יום אחד להגיד שהם נעלמו ושבוע לאחר מכן אני חווה אותם שוב במלוא העוצמה. לאחרונה התברר לי על טיפות עיניים בשם RESTASIS אשר נמצאו יעילות לטיפול ב-SEI. האם אכן טיפות אלו יעילות כנגד התסנינים? אם כן מדוע לא הומלץ לי על כך לאחד הטיפול הסטרואידי הלא יעיל?

הטיפול היעיל ביותר לתסנינים של אדנו וירוס הוא בעזרת טיפות סטרואידים. הבעיה שיש צורך להזליף הטיפות לחודשים רבים ולעיתים שנים. תופעת לוואי של שימוש ממושך בסטרואידים זה עליית לחץ תוך עיני וקטרקט. ניתן לנסות תרופות אחרות נגד דלקת כמו ציקלוספורין או פרוטופיק. הציקלוספורין המסחרי נקרא רסטזיז המכיל ריכוז נמוך מאוד של ציקלוספורין ובדרכ אין לטיפול זה כל ערך תנסה משחה פרוטופיק ועל זה תדבר עם הרופא שלך

29/12/2016 | 09:08 | מאת: תומר

הבנתי שהשימוש בפרוטופיק יכול לגרום לסרטן העור. והתרופה נאסרה על ידי ה-FDA האם זה נכון?

מנהל פורום קרנית העין