תסנינים לאחר אדנווירוס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

24/05/2016 | 00:48 | מאת: צדוק

פרופ' צדוק שלום רב, בחודש פברואר סבלתי מאדנווירוס בשתי העיניים עם תסנינים המפריעים לראייה. קיבלתי טיפול בלוטמקס- התחלתי מ4 טיפות למשך שבועיים וכל שבועיים ירדתי במינון (3,2,1) עד שסיימתי את הטיפול והסינים נעלמו. כעת חזרו. קיבלתי שוב בדיוק את אותו הטיפול. 2 שאלות, 1. האם בעוד 8 שבועות כשאסיים את הטיפול והתסנינים יעלמו כדאי להפסיק לחלוטין את הטיפות או להמשיך מינון מינימאלי כמו טיפה 1 פעמיים בשבוע נניח? 2. האם בשלב כלשהו זה נעלם? למשל, כעבור שנה שנתיים? תודה מראש!

תסנינים בקרנית לאחר אדנו וירוס נגרמים עקב תגובה חיסונית לחלקיקי וירוס שנותרו בתאים. על כן סטרואידים עוזרים. יש לרדת עם הטיפול בסטרואידים באופן איטי מאוד ולעיתים להמשיך הזלפה של טיפה ביום או ביומיים לאורך חודשים רבים תוך ניטור הלחץ בעין ובדיקת העדשה שלא תפתח קטרקט. ניתן לנסות לשלב משחה פרוטופיק 0.1% , זו משחת עור . למעשה זה שימוש אסור במשחת עור לעיניים, צורב מאוד אך לא מזיק

מנהל פורום קרנית העין