רסטסיס ופוטופוביה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

02/09/2015 | 12:20 | מאת: עדנה

לפני כשנה לקיתי ביובש בעיניים ובלפריטיס. קבלתי טיפות רסטזיס ולאחר בדיקות מעבדה ראומטולוגיות נאמר לי על ידי ראומטולוגית שאני לוקה כפי הנראה בסיוגרן. רופא העיניים היה בספק עקב כך שבדיקות עיניים רבות ומגוונות היו תקינות לגמרי ושרימר תקין. בכל אופן אני כבר שנה משתמשת בטיפות רסטזיס וומאז אני סובלת מרגישות איומה לאור -אני נאלצת לראות טלויזיה ומחשב עם משקפי שמש כהות וכן אני חייבת לצאת אתם מהבית. ניסיתי להוריד את המינון של הרסטזיס ומצב הרגישות לאור ההשתפר. שאלתי היא האם טיפות רסטזיס ידועות כעלולות לגרום לרגישות כה חזקה לאור ? ואם כן האם הפסקתן עלולה להחזיר את הבלפריטיס? תודה רבה עדנה

רסטזיז עלול לגרום לצריבה טישוש ראיה והילות סביב אורות . אם אכן יש תופעות לוואי מציקות אז ניתן לנסות להוסיף הרבה תחליפי דמעות ללא חומר משר או להפסיק עם הטיפול ולנסות טיפולים אחרים

מנהל פורום קרנית העין