ניתוח קטרקט בעיין גלאוקומית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

09/08/2015 | 11:34 | מאת: מוטי כרמלי

שלום פרופ' צדוק , אני בן 76 בריא. לפני כ 10 שנים נתגלתה התחלה של גלאוקומה בעיין ימין . מאז אני לוקח קסלטן ,אבל בכל זאת יש החמרה מתמשכת בראיה שלי . בדיקה אחרונה העלתה שאם אני מסתכל בעיין ימין אל מרכז השעון אזי באזור שעה 7 עד 9 ועד קרוב למרכז יש עננה וכן באזור שעה 2 -3 יש עננה . ועתה לעצם העניין. יש לי קטרקט בשתי העיניים ואני בקרוב עומד לעשות ניתוח בעיין שמאל הבריאה(מגלאוקומה). שאלתי היא האם ניתוח קטרקט בעיין עם הגלאוקומה יש בו סיכון ,איזה סיכון ובאיזו מידה ומדוע. הערות : 1. אני לוקח קסלטן בשתי העיניים. 2. הלחץ בשתי העיניים בשנים האחרונות הוא תקין (12 15 ) 3. בארבע השנים האחרונות החלפתי 3 פעמים משקפי ראיה למרחוק. בתודה מראש

האבחנה של גלאוקומה היא על סמך שדה הראיה ומראה עצב הראיה וניתן להסתמך חלקית על בדיקת OCT של ראש עצב הראיה . לשם כך כדאי להתייעץ עם מומחה גלאוקומה . לגבי ניתוח הקטרקט, זה עשוי להוריד את הלחץ בעין ככ- 2 ממ כספית במעקרה של גלאוקומה פתוחת זווית (לא יודע איזה סוג גלאוקומה יש לך). ניתוח קטרקט בחולה גלאוקמה מתקדמת מאוד עלול לגרום לעליית לחץ נוספת ולאיהבוד הראיה (על פי הטיפול שאתה מקבל אני מאמין שאתה לא עם גלאוקומה מתקדמת לכן סיכון זה לא סביר) זה שהחלפת משיקפיים מספר פעמים בשנים האחרונות זה מרמז על קטרקט שהולך ומתקדם וחבל על הזמן וכדאי לנתח אותו בהצלחה

מנהל פורום קרנית העין