שריטה בקרנית לאחר ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/07/2014 | 16:49 | מאת: שני

שלום. עשיתי ניתוח לייזר PRK לפני חודש וחצי וקיבלתי שריטה בקרנית . עשו לי בדיקה באותו ערב שקיבלתי את המכה והראיה שלי הייתה טובה כמו לפני השריטה . ויותר מאוחר באותו יום הלכתי למיון ובדקו שאין פגיעה פנימית. ושם חבשו לי את העין עד למחרת בבוקר ואז נתנו לי טיפות "ויגהמוקס" לשים כל שעה וחצי למנוע זיהום. באותו ערב התחלתי להרגיש שאני רואה בעין מטושטש.. למחרת שוב הלכתי למיון עיניים ואמרו שכמעט ולא רואים לי את השריטה בכלל. אבל הראיה שלי כבר ממש היטשטשה. והם לא מבינים למה. כי אין פגיעה פנימית ומה שהם רואים זה כזה קטן שלא הגיוני שבגלל זה אני רואה ככה. ושאולי אפנה לרופא של הלייזר שיבדוק אותי... יש לך רעיון למה הראיה שלי הטשטשה? כי כשדיברתי לפני כן עם הרופא לייזר הוא אמר שלא אמור להיות קשר לזה שעשיתי את הלייזר.. יכול להיות שזה בגלל הטיפות? או יש סיבה אחרת?

טישטוש ראיה עקב טראומה לעין לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים יש לוודא האם יש פגיעה בחלק החיצוני של הין (קרנית קשתית ) או בחלק הפנימי של העין (רשתית) . כמובן שיש לוודא מה חדות הראיה המיטבית שלך כלומר עם תיקון של משקפיים מאחר ויתכן שנותא מספר משקפיים שלא הפריע ולא שמת לב אליו ואילו לאחר הטראומה אתה שם לב לטישטוש. לסיכום, אם אין בעיה של טראומה ברקמות העין בוודאי שעליך לחזור לרופא שעשה את טיפול הלייזר על מנת לברר את תוצאות הטיפול

מנהל פורום קרנית העין