פיתוח תלות בטיפות סטרואידים

דיון מתוך פורום  קרנית העין

21/09/2007 | 00:09 | מאת: אמנון

תודה DAVID על תשובתך המפורטת.(צרפתי למטה). לאור תשובתך אני מסיק שאם הפגיעה בראייה הינה נסבלת - אזי עדיף להפסיק הטיפול בסטרואידים כמה שיותר מוקדם ולתת לקרנית לרפא את עצמה, וזאת כדי למנוע התפתחות תלות בסטרואידים ורגרסיה של מצב הקרנית עם הפסקת הטיפול בסטרואידים. האם מסקנתי נכונה/הגיונית? ושאלה נוספת: האם כל עוד יש עכירות בקרנית - ניתן להסיק שהדלקת עדיין קיימת בעיניים ועל כן מידבקת? תודה וחתימה טובה. אמנון מחבר: davidz123 תאריך: 20.9.2007 שעה: 23:15 נקודות עכירות בקרנית בעיקבות דלקת עיניים וירלית הינה תופעה ידועה . עכירות זו עשויה להעלם לאורך זמן ללא טיפול אך מאחר והיא מלווה בירידה בראיה ניתן לשקול טיפול בטיפות עיניים על בסיס סטרואידים לשם האצת העלמות העכירויות אך הטיפול עלול להיות ממושך מאד מאחר והעין מפתחת מעין תלות הטיפות המתבטת החזרת העכירויות בקרנית עם הפסקת הטיפול בטיפות הסטרואידים . על כן יש להשתמש בטיפות לאורך זמן לעיתים מספר חודשים עם ירידה איטית במינון. לסטרואידים תופעות לוואי בעיניים כגון עליית לחץ תוך עיני או קטרקט לכן כדאי לטפל בסטרואיד שנוטה פחות לגרום לתופעות הנל לדוגמא FML

בדר"כ הדלקת מידבקת רק ב שבוע הראשון. העכירויות הן כניראה תגובה אימונית (חיסונית) ולא זיהומית לכן זה לא מדבק ולכן זה מגיב לטיפול בסטרואידים. העכירויות גורמות להפרעה בראיה ואם זה מאד מפריע לך כדאי לטפל בסטרואידים אם זה בהיקף הקרנית ולא מפריע אין צורך בטיפול מאחר ולאורך זמן זה יעלם גם ללא טיפול

26/09/2007 | 01:05 | מאת: אמנון

תודה, ד"ר צדוק, בגין התשובות המפורטות. אכן עזרת לי להבין את המצב טוב יותר. הדלקת אמנם עדיין קיימת (למעלה משלושה שבועות), למרות שהרבה פחות מציקה (בעיקר אדמומיות בעיניים ורגישות ולעתים הפרשות, מלבד העכירויות בקרנית) ואני ממשיך לקחת משחה וטיפות אנטיביוטיות - במינון נמוך יותר. לאור תשובתך נראה שאפסיק בהדרגה את הסטרואידים. חג שמח וכל טוב, אמנון מחבר: ד"ר דויד צדוק תאריך: 22.9.2007 שעה: 20:50 בדר"כ הדלקת מידבקת רק ב שבוע הראשון. העכירויות הן כניראה תגובה אימונית (חיסונית) ולא זיהומית לכן זה לא מדבק ולכן זה מגיב לטיפול בסטרואידים. העכירויות גורמות להפרעה בראיה ואם זה מאד מפריע לך כדאי לטפל בסטרואידים אם זה בהיקף הקרנית ולא מפריע אין צורך בטיפול מאחר ולאורך זמן זה יעלם גם ללא טיפול מחבר: אמנון תאריך: 21.9.2007 שעה: 00:09 תודה DAVID על תשובתך המפורטת.(צרפתי למטה). לאור תשובתך אני מסיק שאם הפגיעה בראייה הינה נסבלת - אזי עדיף להפסיק הטיפול בסטרואידים כמה שיותר מוקדם ולתת לקרנית לרפא את עצמה, וזאת כדי למנוע התפתחות תלות בסטרואידים ורגרסיה של מצב הקרנית עם הפסקת הטיפול בסטרואידים. האם מסקנתי נכונה/הגיונית? ושאלה נוספת: האם כל עוד יש עכירות בקרנית - ניתן להסיק שהדלקת עדיין קיימת בעיניים ועל כן מידבקת? תודה וחתימה טובה. אמנון מחבר: davidz123 תאריך: 20.9.2007 שעה: 23:15 נקודות עכירות בקרנית בעיקבות דלקת עיניים וירלית הינה תופעה ידועה . עכירות זו עשויה להעלם לאורך זמן ללא טיפול אך מאחר והיא מלווה בירידה בראיה ניתן לשקול טיפול בטיפות עיניים על בסיס סטרואידים לשם האצת העלמות העכירויות אך הטיפול עלול להיות ממושך מאד מאחר והעין מפתחת מעין תלות הטיפות המתבטת החזרת העכירויות בקרנית עם הפסקת הטיפול בטיפות הסטרואידים . על כן יש להשתמש בטיפות לאורך זמן לעיתים מספר חודשים עם ירידה איטית במינון. לסטרואידים תופעות לוואי בעיניים כגון עליית לחץ תוך עיני או קטרקט לכן כדאי לטפל בסטרואיד שנוטה פחות לגרום לתופעות הנל לדוגמא FML

מנהל פורום קרנית העין