מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

18/11/2013 | 17:03 | מאת: דני

שלום יש לי קרטוקונוס מתקדם מאוד ב 2 עיניי משנת 99 מיפוי אחרון (שני במספר) לפני שנה ו 5 חודשים. האם לעשות מיפוי כעת כדי להשוות ולראות אם יש החמרה - כבדיקת צורך בקרוס לינקינג? דבר שני- המיפוי הראשון שעשיתי היה ב 2004 שאז המצב היה הרבה יותר טוב..(המחלה פרצה ב 99) האם עובדה זו מצריכה בוודאות קרוס לינקינג ואין צורך במיפוי חדש?

קרוסלינקינג יש טעם לעשות רק אם יש תהליך ההולך ומתקדם. אם היה שינוי בעבר ואילו בשנה אחרונה המצב יציב אז אין טעם בטיפול. אם הקונוס מאוד מתקדם וקרניות ממש דקות ם אז אין טעם בטיפול . לדעתי כדאי להבדק עי רופא מומחה קרנית והוא יעזור לך בהחלטה האם יש צורך בטיפול או אין צורך בטיפול

מנהל פורום קרנית העין