לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קרנית העין

14/08/2013 | 14:25 | מאת: נינה

שלום.אמא שלי עברה ניתוח קטרקט לפני 4 ימים.בבדיקה ביום לאחר הניתוח,הרופאה ציינה שיש מעט בצקת,אבל בסך הכל מצב העין תקין.י לציין שבזמן הבדיקה לאחר שהרופאה שמה לה טיפות להרכיב אישונים (קודם היא בדקה אותה עם סטיק יוד) ,בעין המנוחת התחילה צריבה ותחושת השריפה מאוד קשים.הרופאה בדקה אותה ,לא ראתה שיש בעיה בלחץ תוך עיני או בעיה אחרת,שמה לה ג'ל שעזר ל 10 דקות, לאחר מכן שוב התחילה השריפה (אבל כבר לא קשה כל כך וכאשר חזרנו הביתה שמתי לה הרבה דמעות מלאכותיות והעין נרגעה,מאז היא לא מרגישה תחושה של שריפה בעין.רציתי לקבל את חוות דעתך לתופעה. ועוד שאלה,אימא שלי רואה את החפצים בצורה בהירה מאוד עד כדי כך שכל כל החפצים הישנים היא רואה כחדשים,ללא אבק אליהם וללא סימני לכלוך,היא רואה צבעים ,אבל מדי פעם היא רואה גוונים לא אמיתיים.לדוגמה,רואה שצל מהשולחן בצבע ירקרק בהיר וכדומה.האם מדובר במצב נורמלי שאמור לחלוף?היא מקבלת טיפות סטרודקס 6 פעמים ביום וטיפות אופלוקס 4 פעמים ביום.תודה.

כל מה שתארת מתאים למצב לאחר ניתוח והתחושות יחלפו. לגבי ראיית הצבעים גם זה תקין

מנהל פורום קרנית העין