כאבים בעפעפיים חזקים מאוד בבוקר

דיון מתוך פורום  קרנית העין

03/07/2013 | 22:03 | מאת: מיקה

שלום רב, מזה חצי שנה שאני סובלת מאוד בבקרים. אני קמה עם עפעפיים נפוחים ואדומים מאוד. קשה לי מאוד לפתוח את העין במשך כעשר דקות. אני שוטפת היטב את העין עם גונסון וגונסון ואחכ ישר טיפות עיניים היילו קומוד ורק לאחר כרבע שעה הכאב פוחת... יש לציין כי במהלך כל היום יש תחושה של עין יבשה מאוד המצריכה טיפות וכן העפעפיים לא נפתחות עד הסוף כמו בעבר... רופא אחד אמר שיש לי בלפריטיס קשה- לקחתי 6 שבועות FML וכן קומפרסים, גונסון וגונסון והיילו קומוד. רופא שני אמר שיש לי SPK מעין פצע חוזר בקרנית... הוא נתן לי משחה ללילה ותחליף דמעות כי לטענתו אין לי במרכיב הדמעות את השכבה השומנית ששומרת על העין... יש לציין שיש הקלה בשעות הערב- פעם נרדמתי בשבע בערב עד הבוקר כי העיניים פשוט היו נעצמות, היום אני מצליחה להחזיק מעמד. פחות מציק... אך לצערי הרב אין הקלה כלל וכלל בבוקר. אף נדמה כי כל יום כואב שורף ומציק מבעבר. שאלתי- מדוע הסבל העיקרי הוא רק בבקרים? האם אתה מכיר תופעה כזו? האם יש מה לעשות? זה ממש פוגע לי באיכות החיים.... תודה רבה רבה מראש.

אכן התאור מתאים לפצע חוזר בקרנית . ניתן לקרוא בהרחבה על כך תחת הכותרת שריטה בקרנית באתר davidzadok.co.il

20/07/2013 | 14:48 | מאת: מיקה

שלום רב, מומחה קרנית הציע לי להשתמש בעדשת מגע טיפולית, הוא טען שיהיה עליי להשתמש באנטיביטיקה בכדי למנוע זיהום.. האם השיטה הזו מוכחת כמוצלחת? והיה חלילה ויש זיהום בקרנית, מהן ההשלכות לכך? והאם ניתן לטפל גם בזה? תודה רבה!!

מנהל פורום קרנית העין