לחמית גרויה לאחר ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  קרנית העין

22/03/2013 | 20:11 | מאת: א

שלום, עברתי ניתוח ויטרקטומיה לאחרונה בגלל היפרדות רשתית שגילו לי (אני בן 20). כרגע הלחמית שלי מאוד גרויה, יש מעין נוזלים גושיים בחלק התחתון של העין ולאחר האישון נראה כאילו עולה מעט למעלה, יש קושי בעצימה של העין (אני מצליח לסגור רק עד החצי) ובנוסף יש הפרשות של נוזלים. רציתי לשאול אם לדעתך הדבר נורמלי והלחמית וכל החלק החיצוני של העין שנראה גושי ומאוד אדום יעבור או שיש צורך בטיפול כירוגי? יש לציין שעברתי ניתוח חיגור מלפני שנתיים ואכן עברתי סגירת עפעפיים כדי להקל על הנוזלים והנפיחות.

באופן כללי יכול להיות מצב של בצקת בלחמית לאחר ניתוח ויטרקטומי. השאלה היא כמה זמן עבר מהניתוח. הבצקת אמורה לחלוף לאחר כשבוע-שבועיים אלא אם המדובר בתגובה אלרגית לאחד מהטיפות שאתה מקבל . אם אכן זו תגובה אלרגית מן הראוי לשנות את הטיפול

30/08/2014 | 10:03 | מאת: שרה

מנהל פורום קרנית העין