שריטה בקרנית - איך לטפל על מנת להשיג ריפוי מהיר

דיון מתוך פורום  קרנית העין

17/08/2019 | 01:41 | מאת: שריטה בקרנית

שלום ד"ר, קיבלתי מכה לפני יומיים ובמיון קיבלתי טיפול לשריטה בעין - 4 פעמים ביום טיפות של אופלוקס משחה בלילה- סינטומיצין הרופאה ציינה שתוך יום יומיים צפוי להיות שיפור אך זה לא המצב אני מקפידה על הטיפול והכאבים הם כמו ביום המכה... מה לעשות? לחזור למיון? כמו כן, מה יגרום לריפוי מהיר יותר? עצימת עיניים כל הזמן וחבישה או דווקא חשיפה של העין לחמצן? האם זה טוב לנקות את העין מדמעות עם מגבונים של ד"ר פישר ?

משך ריפוי הארוזיה בקרנית תולי בגודלה. ככל שגדולה יותר יקח יותר זמן , בדרכ 2-3 ימים . כדאי להשתמש במשחה 2-3 פעמים ביום. אם אין זיהום (וסביר להניח שאין) טיפות אופלוקס מיותרות. הסינטומיצין יתן כיסוי אנטיביוטי שלא תפתחי זיהום ויתן שיכבת שומן שתעזור לריפוי.

17/08/2019 | 09:39 | מאת: תודה פר'

תודה קודם כל על התשובה המאוד מהירה!!! לא ברור מאליו בסופ"ש... אבל לא הצלחתי להבין האם זה טוב לנקות את העין עם מגבונים (מכל ההפרשות) וגם האם זה טוב לפקוח אותה קצת ולחשוף אותה לחמצן

אין צורך בניקוי במגבונים, אין קשר לחמצן. אם יש שריטה גדולה אז ניתן לשים עדשת מגע על העין. לשם כך עליך להיבדק עי רופא עיניים

מנהל פורום קרנית העין