עוד שאלה ברשותך פרופ' צדוק

דיון מתוך פורום  קרנית העין

13/05/2019 | 07:08 | מאת: מיה

שלום דר ותודה על המענה . לגבי המריחות שאני רואה בשתי העיניים זה כבר 9 שנים ולא חדש , האם במידה והבעיה הזו נמצאת אצלי זמן רב ניתן להירגע שזה לא קורטקונוס ?? כי לפי מה שקראתי קורטקונוס מחמיר עם השנים . וחדות הראיה שלי היום עדיין 6/6 ואני זוכרת שעשיתי מיפוי קרנית לפני 9 שנים שהופיעו הסימנים הנ"ל והעובי של הקרניות היה סביב 523 מה שאומר שיש לי קרניות עבות יחסית. צילנדר יש בעין אחת ללא קוצר ראיה . ובכלל לא הבנתי מה זה צילנדר ואם הצילנדר הוא זה שגורם למריחות אז למה גם בעין שאין בה צילנדר אני רואה מרוח , יש מצב שזה מהמוח ?! לגבי הבהירות השונה בשתי העיניים אם שני רופאים אמרו שאין ממצא , מה זה אמור להיות ? קבעתי תור לנויראופטלמולוג אבל עד אז אני לחוצה ממש . בת 27

על סמך מה שאת מציינת שבשתי בדיקות עיניים אין ממצא פתולוגי אז אין לי הסבר למריחות. כמובן שצריך לוודא שוב שמיפוי הקרנית תקין. בחלק ממכשירי המיפוי ניתן לקבל טבלה של העיוותים הנוצרים בקרנית ובכל העין. כדאי לעיין בזה. תבררי עם בית החולים שלך לגבי זה

מנהל פורום קרנית העין