ניתוח עפעפיים לאחר השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

30/01/2019 | 11:57 | מאת: אורנית סופר

שלום רב! שמי אורנית ואני הייתי בעבר מטופלת שלך כשהיית עובד במכבי בחולון בקניון .אני אחרי 3 השתלות קרנית האחרונה בשנת 2007. לאחר מחשבות רבות אני מאוד רוצה לבצע קצת רענון לפנים ועושה ניתוח פלסטי למתיחת עור הפנים והרמת עפעפיים עליונים ותחתונים. האם זה לא מסוכן לבצע עפעפיים בגלל הקרנית? כיום הקרנית זכה ושקופה למרות שיש לי ירידה משמעותית בראיה אך כנראה זה הגיל. אשמח לתשובתך בהקדם. תודה רבה לך. ............................................................................................................................................................................................................

אין בעיה עם ניתוחים אך שימי לב שבהרמת עפעפיים לא יפגעו בסגירת העין. אחד מהסיבוכים של ניתוחי עפעפיים הוא פגיעה בסגירה מלאה של העין ואז עלול להתפתח יובש ופגיעה בקרנית.

מנהל פורום קרנית העין