פגיעה בקרנית עקב הרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  קרנית העין

24/11/2018 | 06:44 | מאת: איילת

שלום אני בת 41 ולפני שנה וחצי היה לי הרפס זוסטר שהשאיר צלקת בקרנית. בהתחלה הצלקת הפריעה לי מאוד לראיה ואחרי תקופה ארוכה התרגלתי לצלקת והיא כמעט ולא הפריעה. לפני חודש זה התחיל להפריע שוב וכרגע אפילו אפשר לראות עיגול עכור בתוך העין בצמוד לאישון. זה מאוד מפריע לי בתפקוד היומי - מחשב, נהיגה, טלויזיה וכו׳ האם מומלץ להחליף את הקרנית? חשוב לציין שלפני תשע שנים עשיתי ניתוח לתיקון ראיה שעבר בהצלחה. תודה רבה

יש לנסות ולברר את סיבת הופעת והחמרת העכירות. אם יש חזרה של ההרפס זוסטר כדאי לטפל בטיפות סטרואידים לאורך זמן תוך ניטור הלחץ בעין והעדשה על מנת לוודא שלא תפתחי קטרקט. אם העכירות היא על רקע הרפס סימפלקס יש לטפל במקביל לטיפות סטרואידים גם בכדורי זובירקס (אני מזכיר את שני סוגי ההרפס מאחר ולא ברור לי על סמך מה האבחנה של זוסטר)

24/11/2018 | 11:40 | מאת: איילת

תודה על המענה המהיר הרפס זוטסטר אובחן בתל השומר וטופלתי בכדורי זובירקס במקביל לטיפות סטרואידים. גם כרגע אני מטופלת בסטרודקס 4 פעמים ביום, אחרי שבועיים אין שיפור. השאלה היא האם לשקול השתלת קרנית?

הטיפול בהרפס זוסטר בקרנית הוא טיפול ממושך בטיפות סטרואידים. הבעיה עם טיפול בטיפות סטרואידים לאורך זמן שזה עלול לגרום לעליית לחץ בעין ולקטרקט. לכן חייבת להיות במעקב. אין טעם למהר לניתוח אם העכירות תתבהר עם טיפות

מנהל פורום קרנית העין