אבקת חלודה בתוך שכבות הקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

18/08/2018 | 14:32 | מאת: יוני

שלום, לפני מספר ימים נכנס לי ברזל לעין, הברזל קרע לי את הקרנית מהאמצע (עד השכבה השלישית). לאחר טיפולים החזירו לי את הקרנית למקום, נשארה מעיין אבקת חלודה שלא ניתן להסירה בין שכבות הקרנית (גם אחרי שטיפה וגירוד). כיום אני רואה בעין, אך בצורה מטושטשת מאוד ודרך סוג של ענן כזה (כאילו אני פותח את העין מתחת למים). שאלותי הם: 1. מה הסיכוי שהראיה שלי תסתדר? 2. האם העין תדע להעלים/ להוציא/ להטמיע את האבקת חלודה הזו עם הזמן? 3. כאשר אני רואה עם שתי העניים ביחד אני רואה כפול (מרגיש כאילו יש לי צילנדר ענק), האם משקפיים יכולים לסייע פה? או כל דבר אחר... 4. אני בן 30, מה ניתן לעשות כדי להחזיר את העין למצב תקין? תודה

יתכן ולאורך זמן חלק מהחלודה תספג. לגבי חדות הראיה ניתן לבדוק האם עדשת מגע משפרת

19/08/2018 | 22:26 | מאת: יוני

תודה על התגובה, בנוגע לחדות הראיה- האם ישנו סיכוי שבאופן טבעי חדות הראיה תשתפר או שמא להערכתך זה המצב ורק עדשה אולי תעזור?

מקווה שעניתי לך היום בבדיקה

21/08/2018 | 17:27 | מאת: יוני

חח אכן ענית. עדיין מצפה לשינוי ובשורות טובות. תודה רבה

25/08/2018 | 23:10 | מאת: יוני

היי פרופ', רציתי רק לשאול כמה זמן מותר להיות עם העדשה הטיפולית? את הפציעה קיבלתי ב 10.8 לפני שבועיים ויום, וצפויים להוריד לי אותה רק ביום רביעי 29.8. העדשה מתחילה קצת להציק ואני מפחד שהיא תגרום לזיהום לכן אני שואל.

מנהל פורום קרנית העין