אובחנתי כבעלת עיניים יבשות כנראה עקב טיפות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

29/07/2018 | 22:29 | מאת: אנדי56

במשך חודש קיבלתי סטרואידים לוטמקס וויגומקס במשך שבועיים ושוב שבועיים בגלל דלקת וויראלית. הדלקת עברה ולפי הרופא אני עם יובש בעיניים אולי בגלל שימוש בסטרואידים שהיו קטליזטור להופעת יובש עכשיו חודש אחרי האבחנה וחודש אחרי הדלקת הקודמת כשאני עם ריפרש כמה פעמים ביום יש לי שוב עיניים אדומות ורופא אחר שהלכתי אליו אמר שזו דלקת ונתן לוטמקס לשבועיים. חוששת לשים הרבה סטרואידים וחוששת מהתגברות היובש איך נוצר מצב של חודש דלקת 3 שבועות הפסקה ושוב דלקת? כשהעיניים מאוד אדומות וכואבות אך ללא הפרשה. יכולה להיות דלקת שוב ושוב?

לאחר דלקת לחמית וירלית יתכן מצב של יובש בעיניים זה לא בגלל הסטרואידים. על הרופא לוודא שפתח ניקוז הדמעות לא ניסתם דבר בעלול להתפתח לאחר דלקת וירלית חריפה ויש לטפל בזה עי טיפות סטרואידים ללא חומר משמר

מנהל פורום קרנית העין