מספר שאלות על הרפס וגינלי סוג 1

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

06/08/2020 | 11:09 | מאת: עידו

שלום פרופ', לחברה שלי יש הרפס וגינלי סוג 1 .התפרץ פעם אחת לפני שנה ולא חזר מאז. 1.האם הוא מדבק גם כאשר אין פצעים? האם יש תקופה לפני הופעת הפצעים שהיא מדבקת ואיך היא יכולה להבחין בכך ? 2 .בנוסף לשימוש בקונדום ושטיפת האיזור בסבון ואלכוהול לאחר יחסי מין - כיצד ניתן למנוע הידבקות? (והאם נגזר עלינו לקיים יחסי מין עם קונדום לעד כדי למנוע הידבקות) 3 .כעבור כמה זמן לאחר מגע עם אסלה, מגבת תחתונים וכו' כבר אין סכנת הדבקה ? 4.האם מדבק גם לנשאים (הבנתי ש %90 מהאוכ' נשאים)? וכיצד ניתן לבדוק אם אני נשא? 5.אני יודע שלוירוסים יש מוטציות וכל נוגדן שהגוף מייצר הוא עבור מוטציה ספציפית. האם להיות נשא של הרפס סוג 1 מחסן בפני כל המוטציות שלו או שתיתכן הדבקה אם מדובר במוטציה שאליה אין לי נוגדן? תודה מראש!

זיהום בהרפס 1 בגניטליה הרבה יותר קל מזיהום על ידי זן הרפס 2. מאחר שרוב האוכלוסיה נחשפה להרפס 1 . ממליץ לך להיבדק. אם את/ה חיובי לנוגדנים ממסוג 1 יש לך הגנה מאוד גבוהה מהסיכוי להדבקה. מוטציות של הזן הזה קיימות מעט אבל ההדבקה על ידם היא מאוד מאוד נמוכה.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין