אמינות בדיקות מין כיום.

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

12/01/2020 | 06:20 | מאת: משוטט

מה היא האמינות לבדיקת PCR או בדיקת דם להרפס, לפי מה שקראתי הסידיסי לא ממליץ להיבדק להרפס 1 ו2 על ידי בדיקת דם, כי לפעמים זה נותן שלילי\חיובי, למרות שאין או יש מחלה. למשל בדיקת הרפס גניטלי רקעל ידי תרבית מהפצע או בדיקת PCR שזה של השתן, אם אני לא טועה. השאלה היא, אם אין לי תסמינים בכלל, אייך אני יכול לדעת בוודאות על ידי בדיקות היום, שאין לי כלמידיה או HSV2 וכו? אם אני מגיע אליכם, והכל שלילי, אז הכל בסדר, או שז במחלות מסוימות, רקבתיאוריה? מתנצל על השאלה הארוכה, אבל חשוב לי להבין את רמת האמינות בבדיקות המין.

למחלה חריפה בדיקת דם לא עוזרות. PCR מהנגע עוזר הבדיקה בדם להרפס טובה ואף טובה מאוד לחשיפה בעבר.

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין