זקוק לעזרה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2007 | 11:03 | מאת: מוטרד

שלום ד"ר זה אני מ"החלפת כדורים" אני מרגיש יותר טוב היום לאחר שנטלתי פרפנאן 8 מ"ג בערב. אבל אני רוצה לספר לך את כל הסיפור שלי שתבין יותר את התמונה. שהייתי בכיתה ו' אספתי דברים מהריצפה, היה לי אובססיביות כזאתי להרים דברים מהריצפה כל דבר כמעט הייתי לוקח, עד שזה עבר לי , זה נמשך תקופה קצרה מאוד, שהגיעה כיתה ח' היו לי התווכחויות עם עצמי, הייתי מתווכח עם עצמי ממש על שטויות, וזה היה מאוד מציק. הייתי משקיע בלימודים עד שעות מאוחרות בלילה בגלל שהייתי מתווכח עם עצמי המון בלי הפסקה, עד שהגיעה כיתה ט', באמצע כיתה ט' קיבלתי התקף חרדה. הרגשתי שאני עומד למות, לחצים, לא טוב כזה, לחץ תחושת פחד,רציתי אמבולנס דחוף. לאחר מכן זה עבר לי כמעט לגמרי לתקופה של חצי שנה... הייתי בסדר מההתקף חרדה עד לכיתה י', התחלתי להתאמן במכון כושר ואז האובססיה לגוף התגברה, הייתי מסתכל על עצמי שעות על גבי שעות במראה, מתעצבן משטויות, מתאמן בלי סוף, ומתעסק בתוכניות אימונים במכון כושר בלי סוף, הייתי מתעצבן על סוגי תרגילים מסוימים במכון כושר, הייתי רץ המון המון עד שהורדתי מהמשקל שלי והרזיתי המון, הייתי אובססיבי כל כך לגוף, הגעתי לפסיכיאטרית בבית חולים והיא נתנה לי כדור בשם רסיטל שהפך אותי לבן אדם אחר, עם ביטחון עצמי, עם מצב רוח, לא היה לי יותר התווכחיות, לא היה לי יותר אובססיה לגוף, פשוט כלום. היא הוסיפה לי פרפנאן אחרי 3 חודשים והרגשתי פנטסטי, עוד 3 חודש עברו ואני לא כל כך מבין למה החלפתי את התרופה, היו תלונות קטנות מאוד, ואני חושב שזה היה פינוק התלונות האלה, בכל אופן היא העלתה לי בעוד 4 מ"ג את הפרפנאן ואז היה לי תחושות לא טובות ברגליים, לא יכלתי לשבת ולראות טלויזיה, אז היא החליטה להוריד לגמרי את הפרפנאן שאז התחילו לי הבעיות, היו לי ימים בדאון, היא הורידה לי גם את הרסיטל והתחילה לי פאקסט, זה לא הצליח לי, הרגשתי רע מאוד פשוט רע, שתיתי פריזמה, וששתיתי פריזמה אמרתי לאמא שלי או שאני הולך לבית חולים ומתאשפז או שאני מפסיק את התרופה, התרופה כל כך לא התאימה לי היא אפילו הגבירה לי את התופעות שהיו לי תמיד, אחרי זה היא הביאה לי ריספרדל שהתאים לי בהתחלה אבל אחרי זה הייתי עייף תמיד, תמיד התלוננתי על עייפות, הייתי שותה כדור אחד של ריספרדל והייתי נרדם, הלכתי לפסיכיאטר מומחה, שהוריד לי מינון מריספרדל 1 וחצי ל1 ריספרדל ו10 מ"ג ציפרלקס, הוא העלה לי את המינון של הציפרלקס ל15, בתקופה הזו הייתי חלש בצורה שאי אפשר לתאר, ככה הוא אמר שיש חולשות שמעלים מינון, כרגע אני לא רוצה את הריספרדל והוא מרדים אותי, אני רוצה לדעת אם אני אשתה פרפנאן וציפרלקס האם זו אותה השפעה כמו הרסיטל והפרפנאן? האם אני ארגיש טוב? באיזה מינונים אתה חושב שאני צריך לקבל זאת אמרו לי שהמומחה רוצה להשאיר אותי רק עם ציפרלקס ואני כרגע לוקח על דעת עצמי פרפנאן ואני יודע שזה לא טוב אבל אין לי יותר סבלנות נמאס לי לחכות..... אנא עזור לי

16/09/2007 | 21:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

למוטרד שלום, כפי שציינתי לא צריך להיות הבדל בין פרפנן ורסיטל לפרפנן וציפרלקס. המינון שהומלץ ך נשמע לי מאד סביר, אבל לפעמים חייבים פשוט להתחיל את הטיפול ולראות איך זה משפיע. אני מניח שיש סיכוי טוב שתתחיל להרגיש טוב עם השינוי בטיפול. עדכן את הפסיכיאטר שלך בפגישה הבאה שהפרפנן עוזר לך. אני מניח שהוא ישאיר לך את הטיפול שעוזר לך. עוד קצת סבלנות....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה