שילוב תרופות SSRI

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 13:21 | מאת: אבי

שלום האם ניתן לשלב שתי תרופות ממשפחת ה SSRI כאשר תרופה אחת עזרה באופן חלקי ולא יציב ושילוב SSRI עם תרופות כגון מודאל ורידזין גם לא עזר וגם לא שילוב עם הבנזודיאפינים לא עזר וגם SNRI לא עזר ? חשוב לי לדעת האם שילוב של תרופות ממשפחת ה SSRI ביחד הוא אפשרי? זה כרגע הפתרון היחידי שנראה לי הודה לך על דעתך בנושא אני כרגע נוטל ציפרלקס 20 מ"ג ובלי תופעות לוואי כלל אחרי שלוסטראל עשה את אותה השפעה אבל עם יותר תופעות לוואי. אני סובל מחרדות מחשבות טורדניות ועייפות ודיכאון הנגרמים מכך וגם דפרסונלזיצה הנגרמת מכך. הודה לך על דעתך בעקבות הידע שלך כי הנסיון שלי עם התרופות עשיר ולאורך זמן ושום דבר לא עזר חוץ מה SSRI שעזר חלקית ובאופן לא יציב, אני לא מתפרד כמעט בחיי היום יום ולא יכל לבנות את חיי הודה לך אם תתיחס לנושא של שילוב התרופות כי אני חייב לפחות לתת לזה ניסיון וסיכוי ואולי זה מה שבאמת יעזור לי. אשמח גם אם תאמר לי אם ידוע לך על מיקרים שבהם שילבו שתי תרופות ממשפחת ה SSRI והייתה השפעה טובה?

09/09/2007 | 22:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אבי שלום, אין שום בעיה לשלב שתי תרופות ממשפחת ה-SSRI, אם כי אין בזה שום הגיון. אפשר פשוט להעלות מינון של תרופה אחת. על פי הטיפולים שציינת, נראה כי יש עוד הרבה אפשרויות שלא נוסו. אפשר לנסות תרופות טריציקליות, כמו אנפרניל או טופרניל. ואפשר גם לנסות חוסמי MAO כמו נרדיל. אלו תרופות עם יותר אפשרויות לתופעות לואי, אבל הן מאד יעילות. שווה במקביל לנסות גם להגיע לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי. בהצלחה.

10/09/2007 | 11:24 | מאת: אבי

ההגיון של שילוב תרופות SSRI הוא בכך שנגיד ציפרלקס מעל 20 מ"ג לא הוכח יעילות שלה אז מוסיפים מתרופה אחרת שהוכחה היעילות שלה במינונים נמוכים יותר וגם ציפרלקס תרופה יקרה 2 כדורים בחודש אחרי הנחה זה 200 שקל אז להוסיף עוד כדורים אני יפשוט תרגל

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה