ריספונד ותלישת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/02/2009 | 17:58 | מאת: כימרה

שלום אני סובלת מזה 16 שנה מתלישת שיער אובססיבית ממרכז הראש, עם עליות וירידות . טיפולים פסיכולוגיים לא פתרו את הבעיה. לאחרונה הוצע לי שימוש בריספונד לטיפול בבעיה. האם יש עדות מוכחת להצלחה של ריספונד בטיפול בתלישת שיער? בתודה לוקימרה

16/02/2009 | 17:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין שום טיפול שיעילותו ברורה וחד-משמעית. הטיפול המקובל ביותר מבחינה תרופתית הוא בנוגדי דיכאון ממשפחת ה- SSRI כמו רסיטל, סרוקסט, פרוזק ודומיהם. יש עדויות על יעילות ORAP שלמיטב ידיעתי הופסק שיווקו בארץ (אבל יש את ה- SEMAP שדומה לו). כמעט לכל תרופה פסיכיאטרית יש עדויות להצלחה מסויימת, כולל ריספונד, אבל כאמור יש תרופות עם עדויות רחבות יותר ליעילותן, כפי שציינתי בהתחלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה