בן 26 בעייתי ומורכב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/12/2007 | 13:24 | מאת: אורית

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי אחי בן ה-26 אחי מאז גילו הקטן היה בעייתי, חסר ביטחון עצמי, קשיי למידה,קליטה וכד'. עם השנים החל להיות מאד מופנם ומצבו החמיר, נהייה היפוכונדר הולך לרופא על כל שטות קטנה, לא מתמודד עם שום דבר אפילו לא עם שיחת טלפון עם נציג שירות של חברה כלשהי, שוטף ורוחץ את עצמו שעות כמו באיזשהו מן טקס..דבר שמפריע מאד לכל בני הבית. סטרילי ברמות לא נורמליות, מרגיש רגשי קנאה כלפי אחיו הקטנים, חש ממורמר, יוצא לטענתו עם בנות גילו,אך לצערי אינו מחזיק קשר יותר מיום יומיים היות ומדבר המון המון שטויות ולפעמים מתנהג כמו ילד קטן. נוטה להסתגר המון בחדר ולא אוהב שיפריעו לו, מאד רכושני כלפי דבריו, לא חולק עם אחרים דברים. חי עם הוריי ועו 2 אחיי הקטנים(בני 19 ו- 16), עובד כמאבטח. כאשר לא מצליח להתמודד עם איזושהי בעיה, נלחץ, ומתחיל להתפרץ ולהתבלבל עם עצמו ...מבלה המון המון המון בשירותים...(לא קורא שם עיתון..) מה לדעתך הבעייה איתו???? מה עליי לעשות כדי לעזור לו??? הוא לא עצמאי ולא חושב אפילו לעבור דירה ולהקל על הוריי (חיים בדירת 3 חדשרים 6 נפשות) האם הבעייה חמורה מאד??? סליחה על האורך...אנחנו פשוט נואשים נורא!!!

11/12/2007 | 21:58 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורית שלום, אין ספק שיש לאחיך בעיה משמעותית שמקורה נפשי. נשמע שיתכן ויש שם גם מרכיב של הפרעה אובססיבית-כפייתית (= OCD), יש לו הרבה זעם וקשיים בינאישיים. הוא יוכל להעזר בטיפול פסיכולוגי, ואולי גם פסיכיאטרי. האם הצעתם לו להגיע לטיפול? ואגב, האם הוא עובד היכנשהו?

12/12/2007 | 06:53 | מאת: אורית

כן הצעתי לו מס' פעמים לגשת לטיפול וגם הוריי, אך הוא מייד משנה נושא ומתעצבן כשמדברים איתו על כך. הוא עובד כמאבטח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה