ליתיום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/11/2007 | 14:52 | מאת: ירון

שלום, אני סובל שנים רבות מעייפות מאוד חזקה . בדיקות הדם הרגילות יצאו באופן שוטף תקינות . וגם בדיקות אחרות ( עשיתי כמעט את כולם - מעבדת שינה , בלוטת תריס , חולשת שרירים ועוד ) . לאחרונה עשיתי בפעם הראשונה בדיקה של ליתיום בדם והערך יצא נמוך ביותר - קטן מ-0.04 mmol/L . האם הכמות הקטנה של ליתיום בדם יכולה להסביר את העייפות . מחיפוש חומר הבנתי שבד"כ חולי מניה דיפרסיה יכולים להיות מטופלים בליתיום , כמו כן שהאיזון של ליתיום בדם הוא עניין מאוד מדוייק . ויש לעקוב אחר הליתיום בדם על מנת למנוע מקרה של עודף ליתיום שהוא מסוכן וכולל סימפטומים מסויימים כמו רעד בידיים , הקאות . אציין שניסתי בעבר לקחת כדורים פסכיאטריים למינהם - בעיקר מאלה המשפיעים על הסרטונין - פרוזאק , רסיטל ועוד ( 6 סוגים שונים ) הכדורים הללו לא השפיעו על העייפות והפסקתי לקחת אותם די מזמן . מיותר לציין שהעייפות החזקה גורמת לי לאיכות חיים ירודה ביותר ולסיכום , השאלה - האם רמה נמוכה של ליתיום בדם יכולה לגרום לעייפות ? האם כדאי לנסות להתחיל טיפול בליתיום על מנת למגר את העייפות ? תודה רבה :) .

24/11/2007 | 18:28 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ירון שלום, אני מבין שמעולם לא נטלת ליתיום. במצב זה לא אמורות להיות רמות גבוהות של ליתיום בגוף אלא מאד נמוכות, כפי שמצאו אצלך. כאשר נוטלים ליתיום כטיפול זה לא בגלל חסר של ליתיום בגוף, אלא מגיעים לרמות מאד גבוהות, לא טיבעיות של ליתיום, ואז הליתיום משפיע באופן פרמקולוגי ולא באופן טיבעי. אין מה לקחת ליתיום לעייפות. ליתיום עוזר רק לחולי מאניה-דיפרסיה באיזון מצב הרוח ולא לעייפות. אם העייפות שלך היא חלק מדיכאון ניתן לתת תרופות בעלות אפקט ממריץ יחסית כמו אדרונקס. יתכן וזו תסמונת העייפות הכרונית. יתכן ויש לך גם בעיות שינה (יש להבדק במעבדת שינה). כך או כך- ליתיום אינו הפתרון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה