ניזעי חשמל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/11/2007 | 22:51 | מאת: סיגי

לד"ר שמגר שלום, אני סובלת מחרדה ודיכאון מזה כשנה אושפזתי פעמיים בגלל נסיונות אובדניים. מזה מספר חודשים מטופלת בסרוקסט 20 מ"ג, אלטרול, דקינט, פרפנאן 8 מ"ג אך לצערי לא ראיתי שיפור משמעותי בתקופת הטיפול התרופתי. לאחרונה התייעצתי עם הרופא המטפל שהחליט על סדרה של טיפולים בניזעי חשמל. לדעתו ישנם 60% של סיכויי הצלחה בטיפול, כמו כן שמעתי שיש תופעות לוואי של אובדן זיכרון לטווח קצר. עם כל זה עדיין הטיפול נראה כדאי. רציתי לשמוע את חוות דעתך על יעילות הטיפול והשלכותיו. בתודה סיגי

21/11/2007 | 23:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

סיגי שלום, טיפול בנזעי חשמל הוא הטיפול היעיל ביותר לדיכאון הקיים כיום, יותר מכל תרופה ידועה. הנסיון שלי מאשר שאכן זה כך. מבחינת תופעות הלואי, הפגיעה בזיכרון בד"כ מינימלית ולא מפריעה, וגם אם היא מופיעה היא חולפת תוך שבועות ספורים מסיום הטיפולים, כך שזה ממש לא נורא. כמעט לכל תרופה נוגדת דיכאון יש סיכון גבוה יותר לתופעות לואי..... בקיצור- למרות מה שנדמה, מדובר בטיפול מאד יעיל ומאד בטוח. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה